Američko zlo Marko Lopušina

Šest stotina dana Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, koja se pretvorila u rat Zapada protiv Istoka u Evropi, po svom intenzitetu oružanih borbi i političkih napada, ne daju ni nagoveštaj da će se dogoditi nešto dobro, pregovori i mir, već naprotiv, da se se zbiti novo zlo – Treći svetski rat.

SAD su obećale Ukrajini novi paket vojne pomoći i isporuku borbenih aviona. Vašington je poslao žutu amričku smrt u obliku kasetnih bombi Kijevu, da ih koristi protiv vojske zvanične Moskve. Te bombe NATO i SAD su 1999. bacali na Srbe, ubijali nas i ubijaju i dalje, jer nisu sve očišćene na našoj teritoriji.

EU šalje svoje tenkove i obećava zvaničnom Kijevu vojne letilice. NATO ojačava svoje redove novim članicama i obećava Ukrajini da će postati član ove Severno-zapadne vojne alijanse. Na ovaj način se Ukrajina naoružava zapadnom artiljerijom i avijacijom, a možda i pešadijom, Poljska preti da će pomoći Ukrajini svojom armijom, što Rusija tumači kao osvajačke ambicije Varšave. Belorusija se oštro protivi namerama Poljske.

Kako tvrde Rusi, u Vojnoj komandi Ukrajine već godinama rade američki vojni specijalci, a danas tu sede i američki stručnjaci, koji pomažu u planiranju borbe protiv Rusije.

Niko više ne govori o tome kako je ovaj sukob Zapada i Istoka počeo, već se naslućuje da može da je to zapravo planetarni rat SAD protiv Rusije. Postoji realna opasnost, jer to je težnja Amerike i EU da se u rat protiv Ruske Federacije uključi i Srbija. Britanci su već pustili lažnu vest da je zvanični Beograd prodao svoje srpsko oružje Ukrajini. Britanska poslanica je javno optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da nauružava Srbe na Kosmetu i Ukrajince u Ukrajini. Predsednik Srbije trpi pritisak od SAD, NATO i EU da uvede sankcije Moskvi i da se odrekne prijateljstva sa Rusima.

Napadajući Rusiju preko Ukrajine danas, a to su pre svih SAD, pa Nemačka, Velika Britanija i NATO, nisu zaboravile u drugog deceniji 21. veka da obnove i svoj agresivni politički pristup prema zvaničnom Beogradu. Koristeći staru britansku laž i optužbu da je „Srbija mala Rusija“, a da su „Srbi mali Rusi“, SAD, EU i NATO krajem 2022. i početkom 2023. godine počinju da napadaju zvanični Beograd tako što šire politički pritisak i paranoju, neistine i optužbe o srpskom narodu i njegovoj državi.

Američki politički i vojni vrh zapravo od početka 21. veka vodi neobjavljeni rat protiv Srbije zajedno sa NATO kao svojom čeličnom pesnicom. I 2022. godina, u vreme vladavine Džozefa Bajdena kao predsednika SAD su negovale svetsku mržnju prema Srbima. Najboljem teniseru sveta, najboljem sportisti planete Novaku Đokoviću bio je zabranjen ulazak i sportski nastup u SAD, jer je Srbin. Na vašingtonskoj listi nepoželjnih Srba u SAD našla su se još srpski političar Aleksandar Vulin, petorica Srba, ali i funkcioneri Republike Srpske.

Svoj politički rat protiv Srba danas vode i Albanija, Hrvatska i tzv. Kosovo, dok zapadni državnici i političari šire srbofobiju, koja je pretočena u izreku “Srbi su krivi za sve!” Njihov cilj je da se čitav srpski narod medijskim i političkim lažima pretvori u genocidnog zločinca. I da zbog toga bude trajno kažnjevan mržnjom i sankcijama.

Ova događanja postavila su otvoreno pitanje opstanka i budućnosti Srbije. Tačnije ovi događaji pokrenuli su proces razbijanja Srbije kao države srpskog naroda i matice Srba u otadžbinskim zemljama (BiH, Republika Srpska, Crna Gora, Hrvatska), kao i u rasejanju. Ključnu ulogu u ovom procesa, imaju Amerikanci iz Vašingtona i Albanci iz Prištine.

U ovih 600 dana rata u Ukrajini iz Moskve se čuo glas, da je sve što Zapad čini za Ukrajinu, a protiv Rusije već viđeno prilikom raspada SFRJ i nelegalnog bombardovanja Srbije tokom 1999. godine. A iz Vašingtona stižu poruke da će sudbina Vladimira Putina, predsednika Ruske Federacije biti jednaka sudbini pokojnog Slobodana Miloševića, predsednika Srbije.

Tako se rat u Ukrajini pretvorio u direktan politički i vojni sukob, u neobjavljeni rat Amerike protiv Rusije, ali i neobjavljeni rat SAD, NATO i EU protiv Srbije. Moj pokušaj je da u ovoj knjizi opišem nastanak i trajanje ovog američkog zla.

Autor

Beograd, na Veliku Gospojinu 2023. godine