Лични став

СТРАШНА УЛОГА МРЗИТЕЉА СРБА

  • Интевју др Марка Лопушине српском приштинском листу “Јединство” поводом промоције нових књига “Странци који нас мрзе” и “Странци који нас воле”

0 Зашто нас неки странци мрзе и које су то особине Срба које нашим мрзитељима боду очи?

  • Др Чедомир Антић, историчар ми је рекао да нас мрзе политичари великих сила јер смо самосталан и храбар народ, јер смо православци и јер смо као држава сметња њиховим интересима да покоре све наше и све око нас. Србија се налази на раскрсници три континента, преко које су САД са В. Британијом и Немачка са Аустријом, и сателитима са Балкана, покушали да уклоне Србију како би дошли до Турске као своје колоније и отишли даље на Блиски Исток.

0 Зашто нас неки странци воле и које су особине Срба фасцинирале странце који нас воле и да ли нас због тих истих особина ови други мрзе?

  • Један Британац је написао да Србе воли из 11 разлоја. И побројао их је овако: “ Ценим емотивну страственост Срба, креативност, мрачан смисао за хумор, говор Срба без околишања, Срби имају снагу и бескрајну енергију, вртоглави интелект, домаћинско гостопримство, очарава ме лепота српских људи, национални понос и српске игранке и забаве”.

Велики књижевник Алфонс де Ламартин у свом делу „Историја Турске“ написао је: „Српски народ имао је поносито срце, које се могло расцепати, али не и савити, као што се не може савити ни срце храста у гори“. Чак је и немачки цар Вилхем изјавио да је прижељкивао да Срби буду његови савезници, а не противници. Толико је ценио нашу храброст и јунаштво Српске војске.

0 Недавно је испливала једна уверљива констатација да су Срби мали народ са ставом велесиле. Може ли то да смета и зашто?

  • Ми смо народ који не да на себе. У 20. веку водило се девет ратова против српског народа. Велике силе су покушавале да нас ставе под команду и да одлучују о нашој судбини. Већину ратова смо добили, учествовали смо у рушењу четири велика царства и то не могу да нам опросте ни Беч, ни Берлин, ни Софија, ни Истанбул..

0 Ко нас највише мрзи, а ко највише воли и да ли се ту нешто променило?

  • Највише нас мрзе они које су велике силе нахушкале на нас и којима су велике силе обећале Србију и Србе, а то су аустријски националисти , хрватски фашисти и албански терористи. Највише нас воле наша православна браћа и сестре, словенски народи, наше снајке и зетови из страних држава. Ми смо из љубави у родбинским везама са династијом Романов, са династијом Виндзор, са некадашњим грчким и италијанским краљем, са породицом Софије Лорен. Петер Хандке нобеловац нас воли, јер ми њега воилимо. Своја срца су нам и буквално поклонили Арчибалд Рајс, лежи у гробници на Кајмакчелану и руски пуковник Рајевски, лежу у Ђунису код Крушевца. А Хандке жели да буде сахрањен на православни српски начин уз српску народну песму. Нешто се променило, све више странаца нас воли.

0 Какву улогу су одиграли мрзитељи Срба у светској политици и дипломатији у погледу положаја Србије у свету, историјски и у нашој ери?

  • Одгирали су стравичну улогу. Покушавајући да нас покоре велике силе су нас прво убијале. Аустријски генерал Поћорек је у Првом светском рату прогонио и убијао српске цивиле по Славонији и Војовдини. Милутин Миланковић, градитељ Беча из Даље је ухапшен и депортован у кућни затвор у Будимпешту. Аустријанци, Мађари, Немци, Бугари и други освајачи имали су логоре за Србе у којима су нас убијали. У свету постоје 660 меморијала, костурница и споменика побијеним и умрлим Србима. Потом су покушали да нам отму земљу, па су САД у 21. веку нашу покрајину КиМ претвориле у своју 51 америчку државу. Наши мрзитељи и данас шире своју мржњу преко свих светских институција и медија, тако да су нас лане Аустрија и Албанија прогласили за геноцидан народ.

0 Где је место Косова и Метохије у тим односима љубави и мржње према Србима и Србији и да ли је политика „двоструких стандарда“ некако највише према Србима и Србији примењивана?

  • Косово и Метохија као срце Србије, као духовни центар српског народа и као стожер нашег националног бића, вековима је било мета великих сила и освајача. Турско и Бугарско царство су покушавали да од Космета начине своју колонију. Немачки фашисти су га поклонили прво Италијанима, а потом албанским нацистима, који га територијално освајају већ 120 година. Нажалост, у том нападу на КиМ учествовали су и југословенски комунисти, који нису признавали српски народ и српску националност, па су хтели да склапањем Балканске федерације са Албанијом да угасе и Србију и Космет. Тито није дозволио повратак избеглог српског народа са КиМ услед Другог светског рата, али је дозволио усељавање Албанаца из Албаније на српску земљу и тако отпочео етничко чишћење Срба, које и данас траје на Космету. Американци су у жељи да нашкоде Европској унији, да је учине слабом и рањивом, на Космету прво изградили војну базу, потим изазвали рат и отцепили га од Србије и начинили својом колонијом под влашћу албанских терориста. Косово и Метохија су нападани зато што се зна да је то вековни духовни центар српског народа, да га највише волимо и највише нас боли када покушавају да нам га отму. И зато што је Ким срце српског православља и СПЦ којој наш народ највише верује.

o Зашто Запад не може да прихвати чињеницу да је Косово и Метохија српска територија и српска земља ( део српске државе)и поред упорности преосталог српског народа на КиМ да по сваку цену остане на својој дедовини, која је за Србе светиња и да је захваљујући таквом ставу и очувана државотворност Србије?

  • Запад је увек желео да простор КиМ припада великим силама. Још су се Британци почетком 20. века бунили против Балканских ратова, којима су Срби протеривали Турске и ослободили своју земљу. Званични Лондон је желео да Отоманско царство опстане на српској земљи. То су желели и Немачка и Аустрија. Западњаци сматрају да су „Срби мали Руси“ и да нас треба покорити или протерати са Балкана. Та политичка тежња постоји већ два века и са ратом у Украјини је оживела. Србија је изложена новим нападима, против српског народа се води политички и пропаганди рат, под изговором да подржава Русију.

0 А зашто би западу одговарало да КиМ и де факто и дејуре , па још да га и Србија призна, буде држава?

  • Признање Србије тзв. незавинсог Косова треба Западу, САД и Немачкој, као наша званична предаја, којом би Запад верификовао и легализовао своју окупацију као демократски процес, а не као империјалистичко непријатељско освајање.

0 Каква је то демократија у којој не престају напади на косовске Србе, не престај уништавање и скрнављење манастира и цркава, константна је забрана повратка расељених, ограничење слободе кретања Србима, отимање и експропријација српске земље и имовине, а било је и напада и рањавања деце и одраслих…?

  • То је она демократија из које се скривају велике силе као освајачи туђих држава и територија, ради извора сировина, природних богастава и будућности са туђом чистом водом, ваздухом и горивима. И као убице недужних народа Блиског Истока, севера Африке и Балкана. Садашњи политички и скривени војни напад Запада на Русију је пример покушаја да се отму Сибир и Далеки Исток и тиме обезбеди будућност САД, В. Британије и ЕУ. Ако се покори Русија велике силе Запада кренуће на Кину.

0 У Србији се се овог месеца догодила два потпуно неочекивана масовна убиства од којих је једно починио малолетник, а друго млађи пунолетник, на која је јавност реаговала огромним шоком и великом тугом. Како ће то утицати на наше унутрашње и спољне односе?

  • Та масовна убиства нису била неочекивана, јер она су последица тешке криминализације нашег друштва, која траје већ три деценије. У спољњем свету већ смо оцењени као „црна рупа Европе“, а у унутрашњем имамо политичке трзавице услед незадовољства народа, али и због политичке свађе позиције и опозиције.

0 Једно време пре короне, било је ветрова са Запада који су наводили Србе да поверују да прошлост није важна, да се живи у садашости, да није важна историја, да су митови и епови такорећи измишљени… Шта мислите о томе и да ли смо се одупрли тим глобалистичким покушајима?

  • Идеолошки и медијски рат који се води са Западa против српског народа траје већ пола века и користи све врсте убеђивања и навођења Срба да забораве своје народне симболе, обичаје и традицију, да православље замене светском потрошачком идеологијуом, која не познаје нацију и веру већ само новац, западне артикле, куповину и потрошњу. То нам се поручује и преко страних кабловских телевизија. Ми у Србији имамо редакције чији су власници странци које на тв програму немају ниједну емисију о српском народу, нашој традицији и култури. Ми се слабо одупиремо тим глобалистичким покушајима гашења српства, јер их у почетку нисмо прпепознали као опасност, а сада је касно за одупирање. Србија са својим потрошачким менталитетом грађана често, нажалост, више личи на америчку колонију него ли на државну српског народа. Није се узалуд недавно академик Матија Бећковић побунио и јавно запитао да ли смо ми постали Американци?